Videomarketing 2020 – TIPS & TRENDS!

#

Waarom video marketing voor je bedrijf ?

Het regelmatig posten van video’s geeft je bedrijf een goede fundering om vertrouwen en betrokkenheid bij je doelgroep te bevorderen. Naast het creëren van een basis van vertrouwen is video ook één van de beste media om emotie op te roepen. En… we weten allemaal dat het oproepen van emotie al vaker bewezen heeft een positieve invloed te hebben op het koopgedrag van mensen. “Let’s be honest… Emotion sells!!” Nog steeds… in 2020, MAAR op directere, gerichtere en relevantere wijze.

Ga voor lange termijn relaties gebaseerd op vertrouwen met korte en krachtige video content. En met kort, bedoel ik ultrakort. Ultra korte video’s die het verhaal, én de boodschap én het merk in enkele seconden overbrengen. 5 sec? of 3? Lijkt moeilijk maar als je er in slaagt heb je goud in handen. Bovendien zorgt het voor meer betrokkenheid naar je product of service en zullen mensen een online aankoop sneller vertrouwen. Double score dus. Laat mensen naar je toekomen door interessante en relevante informatie of unieke promoties aan te bieden op je sociale media kanalen.

Maak je merk zichtbaar in je video content.

Zorg dat je doelgroep weet van wie die leuke of grappige video is, zorg dat je wordt herkent. Dit kan je doen door te spelen met je logo, je brand kleuren of andere assets doorheen de video. Dé vragen van 2020: Waar komt mijn merk in de video? Hoe ben ik herkenbaar? Hoe straalt dit alles op mijn merk af?

Data-driven video marketing.

Bekijk eerst data voor je creatief-inhoudelijk aan de slag gaat. Door het analyseren van data en het opmaken van gerichte video content. Zal dit op termijn veel meer opleveren.

Durf je huisstijl doortrekken in je video content.

Hetzelfde merk maar een compleet ander verhaal in content en reclame? Durf dezelfde beelden, karakters en stijl gebruiken zowel in je content als je TV-commercial. Vertel overal hetzelfde verhaal. Merken hebben nood aan consistentie.

Animation trends – 2020

1. Kort, korter, kortst – short form videos: Vertel zoveel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd.

2. Stop Motion videos: Dit was reeds heel populair maar wordt nog populairder in 2020. Stop motion videos zijn een leuke en speelse manier om je boodschap over te brengen.

3. Explainer videos – instructional video series: Meer en meer gebruikers surfen op sociale media via hun smartphones. Voor 2020 is het dan ook een must dat elke video op smartphone formaat wordt gemaakt. Het is geen geheim meer dat de concentratiespanne van surfers korter en korter wordt. Straight to the point videocontent is de boodschap. Het beste is dus het design eenvoudig en simpel houden en de boodschap kort en krachtig. De ‘Less is more‘-trend van de afgelopen jaren zet zich verder.

4. Animated logo’s: Één van de snelst groeiende trends in branding, de verandering van statisch en levenloos naar dynamisch en bewegend logo ontwerp. Waarom? Het komt vriendelijk over en is makkelijk en leuk om naar te kijken. Bovendien is dit een nieuw brand asset die relatief goedkoop is en op verschillende kanalen kan worden ingezet.

5. Motion graphics: een fantastische manier voor marketing en adverteren. Wereldwijd worden motion graphics gebruikt voor verschillende doeleinden met zakelijke promoties. De vraag stijgt jaar na jaar.